Leerlingen En Gevorderden Orkest (LEGO).

Jeugdleden nemen een belangrijke plaats in bij “Excelsior”. Een groot deel van de leden is tussen de 10 en 25 jaar oud. De opleiding gebeurt in individuele lessen. Maar na een aantal maanden kunnen zij meespelen in het LEGO. Het samenspel van de verschillende instrumenten, vertrouwd raken met een dirigent en het plezier beleven van samen muziek maken staan centraal tijdens de repetities van het LEGO. Het LEGO is een voorbereiding/aanvulling op het orkest. Het LEGO bestaat uit zowel leerlingen die in opleiding zijn als gevorderden.

Het LEGO staat o.l.v. Ina Esselink – Weijers. Na haar studie aan het conservatorium heeft zij zich toegelegd op het dirigeren van jeugdorkesten. Sinds 2014 heeft zijn de muzikale leiding over het LEGO van “Excelsior”. Naast het LEGO van “Excelsior” is zij ook dirigent bij muziekvereniging Klarenbeek, Advendo Nijverdal en Concordia Eefde.

 

Samen muziek maken is leuk!

Vind jij dat ook? Kom dan op maandagavond eens naar het jeugdorkest van muziekvereniging Excelsior. Je kunt dan allerlei instrumenten proberen te bespelen. Misschien wil je wel les of lid worden? Iedere maandag (met uitzondering van de schoolvakanties) repeteert het LEGO in het scoutinggebouw van de Gelre groep van 18.30 – 19.20 uur.